Nieuws

Prologis realiseert distributiecentrum voor Hema op Het Klooster

Prologis koopt opnieuw een kavel op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. Sander Breugelmans, VP country manager Prologis Benelux en wethouder Ellie Eggengoor tekenden de koopovereenkomst. De aanbieder van industrieel vastgoed realiseert op een perceel van ruim 57.000 m2 een bedrijfspand voor Hema. De bouw start zo snel mogelijk. De oplevering van het pand is medio maart 2020 gepland.

Hema gaat vanuit het nieuwe pand landelijke distributie van producten verzorgen. Het pand heeft een omvang van 34.000 m2 en wordt gebouwd aan de hand van kwalitatief hoogwaardige specificaties. Het pand krijgt voor het BREAAMkeurmerk de kwalificatie ‘zeer goed’ mee voor de duurzaamheidsprestatie.

‘We zijn trots op de uitbreiding voor Hema in Nieuwegein, een zeer sterke locatie voor nationale distributie. Deze nieuwe ontwikkeling bevestigt ook onze sterke samenwerking op lange termijn met de gemeente Nieuwegein en onze klant Hema.’, aldus Breugelmans.

Wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken: ‘We zijn blij dat met deze verkoop opnieuw activiteiten worden toegevoegd aan de bedrijvigheid op Het Klooster. Het onderstreept de kracht van het bedrijvenpark als logistieke hotspot. Hiermee zijn ook alle grote kavels op Het Klooster Midden en Zuid verkocht’.