Nieuws

Onderzoek is van levensbelang

Het St. Antonius Ziekenhuis met vestigingen in Nieuwegein, Utrecht en Woerden is één van de grootste niet-academische opleidingsziekenhuizen van Nederland. Het ziekenhuis geniet regionale en tevens landelijke bekendheid, biedt uitstekende patiëntenzorg, maar wist u ook dat onderzoek al sinds de oprichting in 1910 een belangrijke rol speelt bij het St. Antonius? Voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek is men in grote mate afhankelijk van donaties. En daar kunnen bedrijven bij helpen door Bedrijfsvriend van het St. Antonius Onderzoeksfonds te worden.

Ook in het bedrijfsleven speelt onderzoek in brede zin een belangrijke rol bij de dagelijkse bedrijfsvoering. ‘Continu staan de voelsprieten van ondernemers open voor nieuwe prikkels die hen en hun business verder helpen. Er worden telkens weer nieuwe kansen gezien om hun diensten of producten nog beter onder de aandacht te brengen of aan te laten sluiten bij de doelgroep en de markt waarin zij opereren. Te voldoen aan hun ambities. Precies zoals de onderzoekers van het St. Antonius dit ook doen met hun gedreven onderzoeken ter verbetering van de zorg’, aldus Michiel van de Riet, directeur van het St. Antonius Onderzoeksfonds. Naast de overlap op het gebied van onderzoek en ambitie is er ook een menselijk raakvlak met bedrijven gezien het gegeven dat de ondernemers zelf – net als hun medewerkers, klanten, leveranciers, familie en vrienden – allemaal mensen zijn die met de zorg in aanraking (kunnen) komen gedurende hun leven. ‘Hoe mooi is het dan om als Bedrijfsvriend het St. Antonius Onderzoeksfonds te ondersteunen en zo een maatschappelijke steen bij te dragen’, vertelt Michiel verder.

‘Onderzoek is van levensbelang; om nieuwe behandelmethoden mogelijk te blijven maken, mensen te genezen van kanker en vele andere ernstige aandoeningen. En het ondersteunen van het St. Antonius Onderzoeksfonds biedt bedrijven dé kans om zich te profileren met maatschappelijke betrokkenheid. Al voor € 1.000,- per jaar investeer je als Bedrijfsvriend in de kwaliteit van leven door de diverse waardevolle onderzoeken te ondersteunen.’, besluit Michiel zijn betoog.

Lees meer op www.onderzoeksfonds.nl of meld direct per mail aan via onderzoeksfonds@antoniusziekenhuis.nl