Nieuws

De Curve in IJsselstein bekroond als Kantoorgebouw van het Jaar 2018

Op donderdag 8 november 2018 zijn de Architectenweb Awards uitgereikt in Broeinest Amsterdam. De prijs voor Kantoorgebouw van het Jaar 2018 is hierbij toegekend aan De Curve. Architect Maarten Terberg ontving hierbij de prijs van jurylid Vincent Kompier

Het ontwerp van het kantoorgebouw, beoordeeld als krachtig in zijn eenvoud door de jury, is van architectenbureau EVA en bevindt zich op een bedrijventerrein in IJsselstein. Terberg Technisch Beheer, onderdeel van Terberg Verenigde Bedrijven, zit op de onderste van de twee verdiepingen. Binnen het bedrijventerrein is het kantoorgebouw een voorbeeld voor zijn omgeving, het gebouw heeft namelijk een erg eigentijdse architectuur. Met het toekennen van deze prijs hoopt de jury dat andere ondernemers worden gestimuleerd om dit voorbeeld te volgen.

Er waren vijf projecten genomineerd voor de prijs ‘Kantoorgebouw van het Jaar’: De Curve (EVA), Galileo Reference Center (de Architekten Cie.), Hoogheemraadschap van Delfland (Mecanoo), Renovatie Blaak House (V8 Architects) en Rijnstraat 8 (OMA). Alle inzendingen voor deze prijs zijn beoordeeld aan de hand van maatschappelijke relevantie, bijdrage aan het vakgebied en het gedegen ontwerp.

Foto: Luuk Kramer