Nieuws

ABUS Kraansystemen B.V. vestigt zich op bedrijvenpark Het Klooster

ABUS Kraansystemen B.V. tekende 6 december voor de aankoop van bouwgrond op bedrijvenpark Het Klooster. Het bedrijf realiseert een nieuw bedrijfspand op een kavel van ruim 9.000 m2. Naar verwachting verhuist het van oorsprong Duitse bedrijf haar Nederlandse hoofdvestiging in 2020
van IJsselstein naar Nieuwegein.

Klaus-Peter Kauferstein, algemeen directeur: ‘Wij hebben de keuze voor Het Klooster gemaakt, omdat het een hoogwaardig bedrijvenpark is in een mooie omgeving. Het is een zeer goede locatie in het midden van Nederland met een goede infrastructuur. De meerderheid van onze medewerkers komt uit de omgeving’.

Het productiebedrijf kenmerkt zich als wereldwijde halkranenbouwer en producent van industriële loopkranen. Voor de vestiging in Nieuwegein geldt dat dit met name een handelslocaties wordt. Activiteiten die in Nieuwegein plaatsvinden, zijn: verkoop, service, trainingen voor veilig hijsen en logistieke processen. De logistieke functie omvat enkele opslag en doorvoer van producten. Een soortgelijk experience center als in Gummersbach (Duitsland) komt ook op Het Klooster. Dit experience center dient als demonstratie- en trainingslocatie voor diverse kraansystemen.