Nieuws

Verzorgd Wonen in gloednieuwe appartementen Van Reeslaan

Een aantal maanden flink plannen en verbouwen. Maar op woensdag 13 maart 2019 was het dan toch echt zover: de officiële opening van de aangepaste ontvangsthal en toegang tot een aantal appartementen aan de Van Reeslaan 31 t/m 101. Een aanpassing op initiatief van de eigenaren om het gebouw levensloopbestendig te maken. Een samenwerking die met het zorgcentrum en de gemeente tot stand is gekomen. De gemeente Nieuwegein hoopt dat er in de toekomst meer van dit soort initiatieven van inwoners volgen.

Zelfstandig wonen
Mede vanwege de ligging is de Van Reeslaan geschikt om langer zelfstandig te wonen met een combinatie van zorg, diensten en welzijn. De eigenaren van het complex worden collectief ouder en hebben daarom het plan opgevat samen met de gemeente te kijken wat er nodig om het gebouw aan te passen, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig in hun ‘eigen’ huis kunnen blijven wonen.

De heer Aad Wever, bestuurslid van de VvE: ‘Het helpt om mensen in hun eigen omgeving te laten wonen. Dat was de opzet en dat is gelukt! Alle bewoners zijn heel erg tevreden. We kijken terug op een succesvolle samenwerking met het zorgcentrum en de gemeente Nieuwegein. Het is van het begin tot het einde goed verlopen.’

Samenwerking
Om langer thuis te kunnen blijven wonen is samenwerking tussen gemeente en VvE noodzakelijk.  Wethouder Hans Adriani: ‘Het uitgangspunt van het concept van Verzorgd Wonen is dat je dat met elkaar doet. Een gezamenlijke inzet van gemeente, VvE en in de wijk opererende partners op het gebied van zorg, gezondheid, recreatie, services en welzijn. Maar ook wederzijdse dienstverlening door buren onderling, hulp van mantelzorgers, aanvullende diensten en activiteiten vanuit het vrijwilligersnetwerk zijn belangrijk. Elke partij heeft eigen verantwoordelijkheden in Verzorgd Wonen en moet zijn rol pakken om samen Verzorgd Wonen succesvol te maken.’

Foto: Wethouder Hans Adriani en bewoonster Herma Bekenkamp onthullen de foto met werk van Otto van Rees. Dee foto is door Herma Bekenkamp aan de bewoners geschonken.